Weet jij het verschil tussen biologische en gewone wijn?

Steeds meer Nederlanders kiezen voor biologische wijn. Dit is natuurlijk een uitstekende keuze omdat biologische wijn niet alleen schoner en maar ook duurzamer is dan ‘gewone’ wijn.

Wat is biologische wijn?
Biologische wijn is gemaakt van druiven uit een gecertificeerde biologische wijngaard. De druiven worden met zorg en aandacht voor het milieu geteeld en er wordt géén gebruik gemaakt van kunstmest, pesticide en chemische onkruid verdelgers.

Biologische wijn voor het milieu en de samenleving
Er gaat bij biologische wijn een groot proces vooraf. De biologische wijnmaker moet allerlei slimme en efficiënte trucs toepassen om zijn druiven te beschermen. Biologische wijn is op korte termijn vooral beter voor de gezondheid van de werknemers op de wijngaard. Daarnaast is het op lange termijn beter voor het behoud van de biodiversiteit en zorgt het voor minder vervuiling bodem en water.

Biologische wijn voor de gezondheid
Uit een onderzoek naar de gezondheidseffecten van biologische wijn komt naar voren dat biologische wijn meer polyfenolen bevat dan ‘gewone’ wijn.  Polyfenolen zijn krachtige anti-oxidanten en kunnen het risico op beroertes en hart-en vaatziekten verlagen. Daarnaast bevat biologische wijn minder ochratoxin A, een schadelijke stof die onder andere kanker kan veroorzaken.

uvas

Bron: anderewijn

 

Één reactie op “Weet jij het verschil tussen biologische en gewone wijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *