Het verschil tussen rode en witte wijn

Wijnliefhebbers hebben vaak een voorkeur voor witte of rode wijn. Ondanks dat ze beide lekker zijn, zijn er verschillen tussen deze twee soorten wijnen. 

Antioxidantenred wine glass and bottle
Rode wijn bevat een enorm hoeveelheid antioxidanten wat goed is voor de hart en bloedvaten. Daarnaast zijn de antioxidanten ook goed tegen huidveroudering. Bij een niet overmatig gebruik zorgt het ook voor een beter cholesterol niveau en voorkomt het de groei van kankercellen. Witte wijn daarentegen bevat minder antioxidanten dan rode wijn. Dit is omdat er in de schil van druiven een grote hoeveelheid reservatrol bevat en bij witte wijn de schil ontdaan is.

Histamine
Histamine is een chemische neurotransmitter die door het lichaam wordt aangemaakt tijdens een allergische reactie. Bij een te grote hoeveelheid rode wijn wordt de kans op migraine en astma symptomen vergroot. Witte wijn bevat een lagere percentage histamine en kan helpen tegen infecties. Rode wijn voorkomt tandvlees en tand problemen en zorgt witte wijn voor een gezondere longweefsel dan rode wijn.

Compositie
Rode druiven zijn gefermenteerd met pitjes en het vel geeft het een rode diepe kleur. Witte wijn is voornamelijk gemaakt van witte druiven zonder schil of pitjes en gefermenteerd voor een korte tijd. Een glas rode wijn bevat 74 kcal per glas en witte wijn 70 kcal.

Bron: Wijnbloggers

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *