Recept: Rode wijn ijs

Geen zin in een standaard citroen of chocolade ijsje? Probeer dan wat geks en maak de rode wijn ijs. Dit is een leuk recept om te maken op een warme dag en als je er de tijd natuurlijk voor hebt 😉

Wat je nodig hebt:
1 Fles rode de Betere Wijn
2 Kleine kopjes bruine suiker
1 Pakje slagroom
4 Eigelen
1 Pakje koffieroom
1 Vanille stokje

Giet een fles rode wijn in een grote pan en kook de wijn op een laag vuurtje tot het siroop wordt. Houdt de wijn tussentijds wel goed in de gaten. In een andere pan meng je de bruine suiker en slagroom. Daar voeg je de inhoud van het vanille stokje toe. Blijf het goed doorroeren op normaal vuur en zet het vuur lager als het begint te koken. Klop de eigelen met een vork of met een mixer tot ze licht gekleurd zijn en voeg het mengsel langzaam bij de slagroom toe.

red_wine_ice_Cream_Recipe_ingredientsVoeg het gemixte mengsel met ei en slagroom in een pan en kook het op normaal vuur tot het zich vormt in pudding. Als de pudding aan de lepel blijft plakken dan is het klaar. Verwijder de pan van het vuur. Meng de koffieroom en de slagroommengsel in een aparte kom. Laat het mengsel twee uur koelen in de koelkast tot het goed koud is. Daarna moet je het mengsel in een ijsmaker doen en is het klaar om te eten!

Bron: CookingwithJanica

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *