Mooiste picknickplekken in Nederland

Genieten van elkaar of met de kinderen, een goed gevulde picknickmand inclusief een flesje De Betere Wijn, maar nu nog een plek in de natuur waar jullie optimaal kunnen genieten… Hieronder vind je een overzicht van de mooiste picknickplekken in Nederland.

GRONINGEN
Plukbos Kardinge
Naast het feit dat je bij Kardinge heerlijk kunt picknicken, kun je in het bus en de aanlegde akkerranden veldbloemen en fruit komen plukken!

FRIESLAND
Schiermonnikoog
Bij het Baken van de Kobbeduinen zijn veel kleine duinpannetjes waar je in de zon en uit de wind kunt gaan zitten. Hier heb je mooi uitzicht op de kwelder.

DRENTHE
Bezoekerscentrum Dwingelderveld
Bij bezoekerscentrum Dwingelderveld zijn er volop mogelijkheden om te picknicken. Bij het bezoekerscentrum staan banken met prachtig uitzicht op de omgeving. Voor of na het picknicken  kun je nog even het bezoekerscentrum induiken, hier is van alles te beleven.

OVERIJSSEL
Twente
Rust uit bij het Buursermeertje na een wandeling door het prachtige Buurserzand. Vanaf de picknickbankjes in de schaduw genieten van het uitzicht over het water. Het Buursermeertje ligt aan het eind van het fietspad door het Buurserzand bij de Langenbergweg.

FLEVOLAND
Voorsterbos
In het Voorsterbos/Waterloopbos vind je bij het Infocentrum niet alleen picknicktafels, maar ook een enorme waterspeelplaats (een zandbak met waterpomp) waar kinderen lekker kunnen kliederen met water. Voor of na de picknick kun je een mooie wandeling maken door het Waterloopbos, waar de schaalmodellen verstopt liggen van tientallen havens. Een bijzondere plek voor een picknick middenin de natuur!

NOORD-HOLLAND
Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek
Bij het bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek zijn picknickbanken geplaatst voor een heerlijke picknick in de natuur. Combineer het culinaire uitstapje met lekker spelen in het Speelbos van OERRR, speurtocht of kinderactiveit.

UTRECHT
Haarzuilens
De boomgaard ligt op Landgoed Haarzuilens (Ockhuizerweg, tegenover nummer 41, Haarzuilens), vlakbij de stad Utrecht. Onder de fruitbomen kan je gezellig picknicken. Volg met je kinderen de speurtocht over fruit in Boomgaard De Boswachter.

GELDERLAND
Bij een speeltuin, Bezoekerscentrum Veluwezoom
Achter Bezoekerscentrum Veluwezoom kun je tussen de fruitbomen picknicken aan een picknicktafel of op een zelf meegebracht kleed. De kids vermaken zich in de naastgelegen speeltuin en voor het toetje, een ijsje, loop je gewoon even naar de Brasserie.

ZUID-HOLLAND
In de Nieuwkoopse Plassen kom je tot rust.  Hier vind je op de prachtigste plekken picknickbankjes waar je even kunt neerstrijken.

De Groene Jonker is een echt vogelparadijs. Voordat jij op zoek gaat naar de bijzondere dieren die zich in het plassengebied ophouden, kun je een hapje eten aan de picknicktafel naast het natuurgebied. Combineer een picknick met een wandeling door het gevarieerde landschap van Lusthof de Haeck. Of huur een kano en vaar naar het onbewoonde eiland de Geitenkamp.

NOORD-BRABANT
Bezoekerscentrum Oisterwijk 
Rondom het Bezoekerscentrum Oisterwijk zijn verschillende mogelijkheden om te picknicken. Naast banken en picknicktafels zijn er lekkere ligweiden. Na de picknick kun je bij het bezoekerscentrum speurtochten en wandelroutes halen. Tip; de gele wandelroute  leidt je langs een paar mooie vennen.

ZEELAND
Zwaakse Weel
In de Zwaakse Weel kun je op verschillende plekken je meegebrachte lekkernijen opeten. Bij het infopunt is tussen de hoogstam fruitbomen een grote picknickplek met drie banken. Wil je liever vlakbij het water zitten? Picknick dan aan de Vleugeldijk. Of kies ervoor om je boterham op te eten tussen de vlinders en bloemen op het vlinderbelevingspad.

LIMBURG
Bezoekerscentrum Brunssummerheide
Rondom het Bezoekerscentrum Brunssummerheide zijn verschillende mogelijkheden om te picknicken aanwezig. Naast banken en picknicktafels zijn er ook diverse ligweidenplekjes. Duik na de picknick het bezoekerscentrum in en haal  daar leuke speurtochten wandelroutes. Na de picknick kunt u ook de lichtblauwe wandelroute gaan volgen. Deze leidt u langs de leukste plekjes van de Brunssummerheide. Een buitje op komst? Er is genoeg te doen in het bezoekerscentrum. Neem daar gerust de tijd voor.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *