Biologische en veganistische wijn

Beide wijnen zijn biologisch en veganistisch, maar ze komen wel beide van een andere wijnboer. De fundamentele redenen voor het maken van biologische wijn: wijnboeren die biologische wijn produceren gebruiken druiven die worden geteeld zonder allerlei chemicaliën.

Dit geldt voor meststoffen, onkruidverdelgers, insecticiden, schimmelwerende middelen en andere middelen die het milieu, mens en dier schade toe zouden kunnen brengen. De biologische wijnboer gebruikt sulfiet en koper, maar geen andere chemische producten en hij gebruikt alleen natuurlijke bemesting. En doordat er voor de klaring van de wijn gebruik wordt gemaakt van bentoniet, is deze wijn zelfs geschikt voor veganisten.

De Rode Wijn

De rode wijn is afkomstig uit Yecla, een klein dorpje in het noorden van de provincie Murcia in Spanje. Hier heeft de familie Castaño zijn wijngaard gevestigd. Het bedrijf wordt geleid door Ramón Castaño Santa en zijn drie zoons. Ramón bouwde in 1950 een nieuwe wijnboerderij bij de wijngaard van zijn ouders en vergrootte de hectaren wijngaarden, maar in 1980 begon hij pas met het bottelen van de wijn. In de jaren 80 voegde zijn zoons zich bij het bedrijf en veranderde de focus. Ze begonnen zich minder te richten op de Spaanse markt en meer op de internationale markt.

“Door onze tradities te volgen, behouden we onze roots. We hebben ons toegewijd aan het produceren van topkwaliteit wijn en de ontwikkeling van onze eerlijke Monastrell druif.’’

De Castaño familie staat erom bekend dat ze veel experimenteren op het gebied van wijn. Zo experimenteren ze met de Monastrell druif om een mooie wijn te creëren die ook goed samengaat met andere druifsoorten. Verder gebruiken ze de nieuwste technologie, niet alleen in de wijngaard maar ook in de wijnmakerij, en hebben ze verschillende kwaliteit keuringssystemen toegevoegd om een nog betere wijn af te kunnen leveren.wijn rood mensen zonder elleboog

De Witte Wijn

Op 20 maart 1954 is de Jesús del Perdón coöperatie opgericht. Het resultaat van een groep van 102 wijnboeren die zich bij elkaar aansloten om een markt te ontwikkelen waar ze hun wijn en gerelateerde producten konden verkopen. In 1955 opende ze hun eerste wijnmakerij die in de loop der jaren erg is gegroeid.

Jesús del Perdón probeert dus al ruim een halve eeuw de wijnen van de beste kwaliteit te produceren. De druiven die ze gebruiken komen van de aangesloten boeren, die bijna allemaal rond de rivier de Guadiana gepositioneerd zijn. Door de rivier is de grond ideaal voor de Verdejo druif. Dat houdt in dat de grond veel mineralen bevat wat erg voordelig is voor de smaak en teelt van de druiven.

Tijdens het maken van de wijn wordt de oorsprong en de traditie van het wijnhuis niet uit het oog verloren. Jesús del Perdón staat er om bekend veel nieuwe technologie toe te passen en voor het maken van wijnen met een uitstekende kwaliteit en een onvergetelijke smaak.