De Betere Wijn rood in de grote Hamersma gids

De Betere Wijn rood werd in oktober opeens gespot in het NRC tussen de 100 beste supermarkt wijnen. De lijst was samengesteld door Harold Hamersma, wat betekend dat de wijn ook meteen een plekje heeft gekregen in de Grote Hamersma 2018. In de Grote Hamersma staan alleen de beste wijnen die beoordeeld zijn met een 7,0 of hoger. De Betere Wijn rood werd beoordeeld met een 7,5 en Hamersma had er ook nog iets moois over te zeggen;

“‘Drink mij en red de bij’ staat pontificaal op het etiket. Op de website van de Betere Wijn staat dat 15 cent naar organisaties gaat die zich inzetten tegen bijensterfte. En dat we hier een mooie Tempranillo in handen hebben, die helemaal biologisch gemaakt is. Soepel betaalbaar rood, daarmee kan Monastrell altijd wel een potje breken.”

Het cijfer is gebaseerd op geur, kleur, smaak en afdronk en Dat De Betere Wijn daar zo goed op heeft gescoord is natuurlijk fantastisch. Zo kunnen we hopelijk nog meer mensen blij maken met onze wijn en ondertussen de bijensterfte tegengaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *