Stoofpotje

Ingrediënten:

  • Olijfolie
  • Boter
  • 1 ui
  • 1 takje salie
  • 800 gram rundvlees (bijvoorbeeld ribstuk of sukade)
  • Zout en peper
  • Klein schaaltje bloem
  • 2 pastinaken
  • 4 wortels
  • ½ flespompoen
  • 500 gram aardappelen
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • ½ fles de betere wijn
  • 285 ml rund/groente bouillon
  • Citroenrasp van een halve citroen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teentje knoflook

Bereiding:

Verwarm de over voor op 160 °C  en doe een beetje boter in een braadpan. Snijd de uit en doe die samen met de salie blaadjes in de pan en bak dit 3 a 4 minuten. Doe de bloem ondertussen in een schaal samen met een snufje zou en rol het vlees hier doorheen. Snijd de wortels en pastinaken in grove stukken, schil de flespompoen, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees klein. Gooi de groenten samen met het vlees, de wijn, de bouillon en de tomatenpuree in de pan en roer dit goed door. Voeg naar eigenbehoefte zout en peper toe en breng het geheel aan de kook. Als het voor een paar minuten gekookt heeft kan je het overscheppen naar een ovenschaal en in de oven zetten of laag laten staan op het fornuis. In beide gevallen moet het vlees 3 a 4 uur garen. Voor de garnering pers je de knoflook en strooi je dit samen met de rozemarijn en de citroenrasp over het stoofpotje.

Eet smakelijk!

Tip: Van het stoofpotje maak je binnen no time een heerlijke ovenschotel door er op het laatste moment aardappelpuree overheen te strijken en in de oven te zetten.