Rode wijn ijs

Ingrediënten:

  • 1 Fles de Betere Wijn rood
  • 2 Kleine kopjes bruine suiker
  • 1 Pakje slagroom
  • 4 Eieren
  • 1 Pakje koffieroom
  • 1 Vanille stokje

Bereidingswijze:

Giet de rode wijn in een grote pan en kook de wijn op een laag vuurtje tot het siroop wordt. Houdt de wijn in de tussentijd wel goed in de gaten. In een andere pan meng je de bruine suiker en slagroom. Daar voeg je de inhoud van het vanillestokje aan toe. Blijf het goed doorroeren op normaal vuur en zet het vuur lager als het begint te koken. Klop de eigelen met een vork of met een mixer tot ze licht gekleurd zijn en voeg het mengsel langzaam aan de slagroom toe.

Voeg het gemixte mengsel met ei en slagroom in een pan en kook het op normaal vuur tot pudding wordt. Als de pudding aan de lepel blijft plakken is het klaar. Verwijder de pan van het vuur. Meng de koffieroom en het slagroommengsel in een aparte kom. Laat het mengsel twee uur koelen in de koelkast tot het goed koud is. Giet het mengsel in een ijsmaker en eet smakelijk!