Risotto

Ingrediƫnten:

  • 100 gram witte kool
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 200 gram risotto rijst
  • 100 ml de betere wijn wit
  • 1 liter groentebouillon
  • 125 gram mozzarella
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper
  • 4 takjes rozemarijn

Bereiding:

Wok de kool in een scheutje olijfolie. Pers de knoflook en doe dit bij de kool. Voeg na een paar minuten 150 ml bouillon toe en laat dit even staan. Fruit ondertussen de ui in olijfolie en voeg daar de rijst en de wijn aan toe. Roer dit goed door, voeg 500 ml bouillon toe en laat dit ca 10 minuten sudderen tot het vocht verdwenen is. Snijd ondertussen de mozzarella in stukjes. Voeg de kool aan de rijst toe en roer de mozzarella blokjes en de Parmezaanse kaas erdoorheen. Voeg de rest van de bouillon toe en laat het koken tot het een kleverig geheel is. Gebruik de rozemarijn als garnering.

Eet smakelijk!