Pilaf rijst

Ingrediënten:

  • 250 ml de betere wijn wit
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 120 gram biologische parmaham
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 3 theelepels verse salie
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 grote sjalotten
  • 150 gram witte rijst
  • 1 theelepel zout
  • 375 ml bouillon
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Bak de parmaham in de olijfolie totdat deze knapperig is. Laat het daarna uitlekken op wat keukenpapier.

Smelt de helft van de boter in een pan op een laag vuurtje, snijd de salie klein en voeg 2/3 toe aan de pan. Roer dit een paar minuten door. Pers ondertussen de knoflook teentjes en snijd de sjalotten fijn en voeg dit toe aan de pan. Bak dit ca. 5 minuten tot de sjalotten zacht zijn. Voeg het zout en de rijst toe en roer dit goed door voor ca. 5 minuten. Giet de wijn in de pan en verwarm het geheel op een medium vuurtje tot de wijn voor het grootste gedeelte is opgenomen. Voeg hierna de bouillon toe en breng het aan de kook. Bedek de pan, zet het vuur laag en kook voor 18 minuten. Haal de pan van het vuur en laat het geheel bedekt staan voor gedurende 5 minuten. Roer hierna de Parmezaanse kaas, parmaham en overgebleven boter en salie erdoorheen.

Eet smakelijk!

Tip: Om nog wat vulling aan je rijst toe te voegen kan je er natuurlijk ook wat extra groenten zoals courgette en doperwten aan toevoegen.