Glühwein

Ingrediënten:

  • 1 fles De Betere Wijn rood
  • 2 sinaasappelen
  • ½ citroen
  • 12 kruidnagels
  • 1 stokje kaneel
  • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • Eventueel een scheut port, cognac of rum

Bereidingswijze:

Zet een grote pan op een laag pitje en doe daar de rode wijn in. Pers de sinaasappelen en de citroen en doe het sap in de pan. Spoel een stuk schil van de citroen en een halve schil van een sinaasappel goed af en doe deze in de pan. Voeg de kruidnagels, het kaneel en de basterdsuiker toe. Breng het aan de kook en laat het 30 min zachtjes doorkoken (met de deksel op de pan).

Laat het even een half uurtje afkoelen. Filter het mengsel, de makkelijkste manier is met een koffiefilter. Voordat je het in de fles doet is het handig om even te proeven. Als je dan toch meer alcohol wilt, kan je altijd nog een scheut port, cognac of rum toevoegen (door het koken verliest de wijn alcohol). Om het in een fles te doen is een trechter erg handig. En voilà je zelfgemaakte glühwein!