Froukje Jansen

Kayleigh Dijkstra   31 mei 2016   Reacties uitgeschakeld voor Froukje Jansen

Froukje Jansen begon haar carrière als turnster. Enige tijd na het winnen van het Nederlands kampioenschap in 1997 besloot ze haar sportcarrière te beëindigen. In 2002 stond ze in het ensemble van de musical Alladin. In 2003 werd ze medepresentator van het jongerenprogramma 6pack, dat elke werkdag in de nachtelijke uren werd uitgezonden door SBS6 en Veronica.

Na vier seizoenen 6pack besloot Jansen in 2006 over te stappen naar omroep LLiNK omdat zij zich meer wilde richten op de bewustszijnsverandering die nodig is voor een meer rechtvaardige en duurzame wereld. Ze reisde voor het programma LLiNK op Reis onder andere naar Iran en liet vooral zaken zien die men niet zou verwachten van dat land. Eind 2006 presenteerde ze voor Net 5 het programma On a mission, samen met Art Rooijakkers.

Jansen presenteerde het programma LLinke Soep voor de omroep LLiNK. Hierin ging ze onder andere op bezoek bij BN’ers om te controleren hoe ‘groen’ ze zijn.
Sinds 2010 is Jansen mede-bestuurslid van het NatuurCollege, een organisatie die zich inzet voor herstel van de verbondenheid tussen mens en natuur.