Eva Bartels

Kayleigh Dijkstra   31 mei 2016   Reacties uitgeschakeld voor Eva Bartels

Eva Bartels (1986) is een actrice. Haar basis ligt in film en theater. Eva werd al snel multidisciplinair en nu werkt als actrice, performer en beeldend kunstenaar.

Het werk van Eva Bartels geeft haar fascinatie voor de kracht van voyeurisme, decadenten en het gevoel van ‘verloren’ goed weer. Thema’s als dromen, gepassioneerde liefdesaffaires, vernietiging, maar ook Franse (en door haarzelf gemaakte) poëzie, fungeren als uitgangspunt.

Eva’s tekeningen zitten vol levendige kleuren, mode en vrouwelijkheid, maar vaak ook gevoelens van leegte en eenzaamheid. Haar kunst is rauw, ongestructureerd, maar met een groot gevoel voor stijl.
In haar werk als actrice toont ze dezelfde levendige en vrouwelijke aspecten van haar persoonlijkheid. Altijd op zoek naar de interactie tussen zichzelf en haar publiek, de ‘podium-Eva’ is gedurfd, kleurrijk en ontroerend.

In haar live optredens is ze op zoek naar antwoorden op vragen over sociaal gedrag. Het ‘voor de hand liggende’ kan fascineren. Daarom is haar werk (in de schilderkunst, acteren, ‘het uitvoeren van’) een weerspiegeling van Eva, een jonge kunstenaar die nieuwe beelden als een kameleon creëert in een snoepwinkel! www.evabartels.com