Over De Betere Wijn

Waarom niet iets teruggeven als je iets krijgt? Gewassen hebben zwaar te lijden onder de bijensterfte. De Betere Wijn doet hier wat aan: van elke verkochte fles wijn doneren wij € 0,15 aan de stichting I Love Beeing. I Love Beeing zet zich sinds 2011 in voor het behoud van de bijenpopulatie. Help je mee?

Deze heerlijke wijnen komen van twee verschillende wijnhuizen in Spanje, gemaakt van biologisch geteelde druiven. De keuze van de druivenrassen, klimatologische omstandigheden, ook de aard van de bodem hebben invloed op het uiteindelijke resultaat van de wijn. Elk druivenras heeft zijn kwaliteiten en gecombineerd komt een prachtig product tot stand.

Doordat er voor de klaring van de wijn gebruik wordt gemaakt van bentoniet, is deze wijn zelfs geschikt voor veganisten. Maar bovenal erg lekker!

De Witte Wijn

De wijn is zoals je van een Verdejo verwacht; stuivend en tropisch met tonen van ananas, peer en meloen en in de smaak wederom peer in combinatie met groene appel en mandarijntjes.De Betere Wijn wit

“Hij gedijt uitstekend in La Mancha en behoudt zijn frisheid ondanks het warme klimaat. De wijn is fris en fruitig en geurt naar kruisbes, citrus en rijpvruchten.”
– Chantal Driesen, By the Grape

De witte wijn wordt gemaakt van de Verdejo druif. Dit is een witte druif van uitstekende kwaliteit, één van de beste witte druivenrassen in Spanje. De Verdejo druif produceert zeer aromatische, zachte wijnen met ‘body’. De neus toont uitgesproken aroma’s van grapefruit, citrus, bloesem, mineralen en kruiden. De wijnen van de Verdejo druif vertonen over het algemeen een karakteristieke lichte bittertoon.

De Rode Wijn

De wijn is stevig, gul en vol van smaak met veel rijp/zwoel fruit zoals kersen in combinatie met een tikje kruidigheid waarin je ook verrast gaat worden door chocolade, en tannine.de betere wijn rood png

“Zonder houtrijping geeft het een soepele, zachte, aangename wijn. De wijn bevat weinig tannine en veel donker fruit (denk aan bessen, kersen) en een lichte kruidigheid (koffie, chocolade).”
– Chantal Driesen, By the Grape

In de rode wijnen biedt de Tempranillo druif een diepe kleur, weinig alcohol en hij kan lang bewaard worden zonder veel kleur te verliezen. Tempranillo ontleent zijn naam aan temprana, Spaans voor vroeg. Tempranillo staat bekend als een druivenras met een dikke schil wat zorgt voor die diepe kleur. Tempranillo-wijnen zijn niet al te hoog in alcohol (12½ procent is heel normaal) en laag in zuren. Ook zorgt die dikke schil voor de kenmerkende tempranillo-geuren van aardbei, tabak en specerijen.