De Wijn

De Betere Wijn Wit
De witte wijn is gemaakt van de Verdejo druif, één van de beste witte druivenrassen in Spanje die wijnen van goede kwaliteit kan opleveren.

Hij gedijt uitstekend in La Mancha en behoudt zijn frisheid ondanks het warme klimaat. De wijn is fris en fruitig en geurt naar kruisbes, citrus en rijpvruchten.
(Chantal Driesen, By the Grape)BIJLAGE 7

De Betere Wijn Rood
De rode wijn is gemaakt van de tempranillo druif. Deze druif heeft een dikke schil en brengt wijnen voor met een diepe kleur, met weinig alcohol en die lang bewaard kan worden zonder veel kleur te verliezen.

Zonder houtrijping geeft het een soepele. zachte, aangename wijn. De wijn bevat weinig tannine en veel donker fruit (denk aan bessen, kersen) en een lichte kruidigheid (koffie, chocolade).
(Chantal Driesen, By the Grape)

De Betere Wijn Rosé
De rosé is gemaakt van de garnacha druif. Deze heeft een dunne schil met weinig pigment en daardoor geschikt voor de productie van rosé. De druif kan goed tegen extreme hitte, rijpt langzaam en is immuun voor allerlei ziektes.

Soepele en fruitige rosé met voornamelijk tonen van aardbeien, frambozen en kersen.
(Chantal Driesen, By the Grape)

Doordat er voor de klaring van de wijn gebruik wordt gemaakt van bentoniet, is deze wijn zelfs geschikt voor veganisten!